Rauno Sainio

 

Rauno, 35, kääntäjä/toimittaja Suomesta

 

 

"Päädyin kiinan kielen pariin vuonna 2006, ja näinä kuluneina vuosina on tapahtunut paljon. Asuin Kiinassa kolme ja puoli vuotta, minkä myötä opin valtavasti paitsi Kiinasta ja kiinalaisesta kulttuurista, myös kiinan kielestä. Vuoden 2018 loppuun mennessä olen suomentanut kahdeksan kiinankielistä nykyromaania ja tehnyt lisäksi jonkin verran asiatekstikäännöksiä suomalaisille yrityksille. Vuosina 2013–2016 julkaisin useita Kiina-aiheisia artikkeleita suomalaisissa verkko-, aikakaus- ja sanomalehdissä. Keskityn tällä hetkellä päivittäisessä työssäni kiinalaisen nykykaunokirjallisuuden suomentamiseen, yritysviestintään sekä käännöstöihin kiinan, englannin ja suomen kielten välillä. Olen kiinnostunut lähes mistä tahansa kieliin liittyvistä töistä."


Sandra Sainio

 

Sandra, 34, kiinan kielen opettaja Virosta

 

 

"Intohimoni kaikkea Kiinaan liittyvää kohtaan juontaa juurensa vielä kauemmas taaksepäin kuin Raunolla. Olen vuosien varrella sekä työskennellyt että opiskellut eri puolilla Kiinaa, kuten Pekingissä, Shanghaissa, Xiamenissa ja Kunmingissa. Vuonna 2010 työskentelin Shanghain maailmannäyttelyssä Viron paviljongissa, minkä jälkeen suoritin maisterin tutkinnon Yunnan Normal University -yliopistossa pääaineenani kiinan kielen opettaminen. Opetan nyt kiinan kieltä Tallinnan yliopiston Konfutse-instituutissa, ja tarjoan tarvittaessa myös yksityis- ja pienryhmäopetusta. Työkieleni ovat viro, englanti ja kiina – ja miksei jonakin päivänä myös suomi!"

ABOUT US

HiinaKiina OÜ is a Tallinn-based company working on projects related to China and the Chinese language. We are interested in work involving translation, teaching, writing, tourism, and so on. Or if you have something else in mind, let us know and we can talk more!

HiinaKiina OÜ

Kaevu 10 A

11622 Tallinn

Estonia

Registry Code: 12734204

VAT Number: EE101816041

Tel: +372 560 62173